PERSBERICHT – Verbouwing De Scholver gestart

De verbouwing van winkelcentrum De Scholver is gestart. Wethouder Eric Faassen bezocht vandaag het winkelcentrum om de werkzaamheden te bekijken. Op dit moment wordt de garage opgeknapt en de Albert Heijn vernieuwd en vergroot. De nieuwe eigenaar van het winkelcentrum, Maarten de Mooy van Orange Capital Partners, vertelde de wethouder over de ambitieuze plannen. 

“Als gemeente investeren we de komende tijd flink in de omgeving van De Scholver. En nu pakt de eigenaar het winkelcentrum ook helemaal aan. Samen zorgen we voor een enorme kwaliteitsimpuls. Daar krijgen ondernemers energie van, en ik ook!”, zegt wethouder Faassen.

Werkzaamheden

Na de zomervakantie is de rest van het winkelcentrum aan de beurt. Zo krijgen beide entrees een facelift. Aan de Stationszijde van het winkelcentrum verdwijnen de overkapping en de hellingbaan, om plaats te maken voor een trap en een lift. En komen er nieuwe functies bij, zoals een fietsenmaker. Ook aan de Pier Panderpleinzijde verdwijnen de overkapping en hellingbaan, hier krijgt de gevel een moderne uitstraling. Daarnaast wordt door de gemeente het Pier Panderplein opnieuw ingericht. En is aan het plein horeca gepland.

Bron: Gemeente